Defensie

Helderse Marinetandarts debuteert als eerste vrouwelijke arbiter in Eredivisie

Adverentie

Den Helder – De Nederlandse marinetandarts luitenant ter zee der 1e klasse Franca Overtoom (29) is zondag de eerste vrouwelijke arbiter bij een Eredivisiewedstrijd. Als assistent-scheidsrechter moet ze aan de slag tijdens Go Ahead Eagles-FC Groningen.

In april 2018 debuteerde Overtoom als assistent-scheidsrechter (grensrechter) in de Eerste Divisie bij de wedstrijd Telstar-Jong FC Utrecht. De laatste jaren vlagt ze vrijwel wekelijks bij wedstrijden in die zogeheten Keuken Kampioen Divisie. “De Eredivisie is wel even andere koek. Dit is in ons land het hoogst haalbare”, reageert ze in de Defensiekrant.

Ondertussen is Overtoom 1,5 jaar militair tandarts op de marinekazerne in Den Helder. Zo af en toe trekt ze erop uit om mee te gaan tijdens oefeningen. Daarnaast keurt ze militairen voor onder meer de jaarlijkse ‘dental fit’ test. “De overeenkomsten tussen Defensie en het betaald voetbal?”, herhaalt Overtoom de vraag. “Een mannenwereld met directe communicatie, waarbij omgaan met weerstand een dagelijks gegeven is. Ik houd ervan.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button