Hollands Kroon

Intentieovereenkomst getekend voor nieuwe woonwijk in Winkel

Advertentie:

Winkel – Scholtens Projecten uit Wognum en de gemeente Hollands Kroon onderzoeken de komende periode de mogelijkheden voor een nieuwe woonwijk in Winkel. Op 19 november ondertekenden wethouder Theo Groot en Guido Scholtens, directeur van Scholtens Projecten hiervoor een intentieovereenkomst. De nieuwe woonwijk is gepland aan de rand van het dorp. Het gaat om een stuk grond van 7 hectare tussen de Trambaan, de Dorpsstraat en de Nieuwe Niedorperweg.

Theo Groot en Guido Scholtens met de intentieovereenkomst.

In de begroting van 2022 is opgenomen dat er tussen nu en twee jaar 1000 nieuwe woningen in procedure gebracht worden. Dit plan is daar onderdeel van. “Veel inwoners in Hollands Kroon zoeken naar een woning, dus ik ben blij dat we met het tekenen van de intentieovereenkomst een concrete stap zetten voor dit project”, aldus wethouder Theo Groot. Het gebied aan de rand van Winkel ligt vlakbij vele winkels en bij het park de Meet. “Deze locatie leent zich daarom zeer goed voor een nieuwe, groene wijk.”

Volgens Scholtens ligt er nog geen concreet plan voor een nieuwe wijk: “We willen dit heel graag samen met de directe omgeving en andere belanghebbenden stapsgewijs vormgeven. Want het wordt ook hun wijk. We vinden het belangrijk dat zij en toekomstige bewoners zich er straks thuis voelen.” De projectnaam van de nieuwe wijk is er al wel: Dahlia Park. “De dahlia is een prachtige bloemsoort in vele kleuren en vormen. Zonder dahlia’s geen bloemencorso. De corsowagen verbindt de buurt. Vandaar de keuze voor Dahlia Park. Wat natuurlijk ook helemaal past bij de aangrenzende bloemenbuurt en het nabijgelegen park.”

Participatietraject binnenkort van start
Het participatietraject met de directe omgeving voor het maken van het plan gaat binnenkort van start. Omwonenden worden uitgenodigd om hieraan deel te nemen. Voor de ontwikkeling van de nieuwe wijk is een bestemmingsplanwijziging nodig. Daarover beslist de gemeenteraad van Hollands Kroon. Meer informatie over Scholtens Projecten en het Dahliapark is te vinden op: www.wonen-dahliapark.nl.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button