JeugdUitgaan

Pakjes mikken en van dak tot dak zwieren op Pieten Gymfeest

Adverentie

Noordkop – Probeer de Pakjesboot maar eens onder controle houden op een woeste zee. Het kan zomaar een van de opdrachten zijn die uitgevoerd moeten worden bij een van de Pieten Gymfeesten van Team Sportservice. De eerste is donderdag 25 november, daarna volgen er nog vier op plaatsen in de gemeente Hollands Kroon en Schagen.

Natuurlijk varen de kinderen niet op een echte stoomboot mee, maar met een zwiepend gymtoestel en een beetje fantasie komt de werkelijkheid dichtbij. “We toeren de komende weken door de regio om honderden kinderen een pietenopleiding mét echt diploma te geven. Zo oefenen ze met lopen over schuine daken, schoorsteenpakjes mikken en van dak naar dak zwaaien. Heb je alles gedaan, dan heb je een pietendiploma verdiend”, legt Manon Verblaauw van Team Sportservice uit. “We zorgen voor een uitdagend pietenparcours en zetten verschillende spelletjes klaar. En er komen pieten langs om mee te doen met de kinderen.”

Natuurlijk is het leuk als de jonge deelnemers verkleed komen. “Maar denk erom”, waarschuwt buurtsportcoach Manon, “een kraag of cape om je nek is niet veilig. Zaalschoenen zijn verplicht en sokken met grip zijn niet toegestaan. We doen er alles aan om de veiligheid van de kinderen te waarborgen.”

Vijf locaties in de Noordkop
De Pieten Gymfeesten voor kinderen uit groep een tot en met vijf zijn op vijf locaties: 25 november in Den Oever, 26 november in Breezand, 29 november in Callantsoog, 1 december in Nieuwe Niedorp en 2 december in Schagen. Er zijn steeds twee blokken: een van 15:00 tot 16:00 uur en een van 16:00 tot 17:00 uur.

“We hebben gemerkt dat hele kleintjes het ook leuk vinden om mee te doen. Daarom kunnen die in Den Oever, Breezand, Callantsoog en Schagen terecht. Alleen moet er dan wel een volwassene mee naar binnen die een coronatoegangsbewijs kan laten zien.” In Nieuwe Niedorp is er van 10:30 tot 11:30 uur nog een extra ouder-kind uur. Om de activiteit veilig te laten verlopen zorgt het Team Sportservice voor voldoende begeleiding. En een tip aan de deelnemers om zich thuis alvast om te kleden.

Online aanmelden
De kosten voor een van de Pieten Gymfeesten bedragen twee euro. Kinderen die onder de Meedoenregeling vallen, mogen gratis meedoen en moeten zich aanmelden via Manon Verblaauw: mverblaauw@teamsportservice.nl. Andere kinderen melden zich aan via de websiteinternet.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button