Hollands Kroon

Raad van State stelt Glasvezelnetwerk Hollands Kroon in het gelijk

Advertentie:

Hollands Kroon – De Raad van State heeft Glasvezelnetwerk Hollands Kroon BV (Kabeltex en Breedband Hollands Kroon) in het gelijk gesteld. Daarmee is er voor de provincie geen beletsel meer om tot uitvoering van het besluit tot garantstelling voor de kredietovereenkomst over te gaan.

Tijdens de langdurige bezwaar- en beroepsprocedure, sinds 2018, is het nodige gebeurd. Kabeltex heeft in het westelijk deel van Hollands Kroon grotendeels glasvezel aangelegd en Delta Rijssen in het oostelijk deel.

De beschikking eind 2018 ging uit van de aanleg in het hele buitengebied van Hollands Kroon. Het deel dat nu door Delta Rijssen/Digitale Stad is aangelegd gaat uit de beschikking. In het oostelijk deel een dubbel netwerk aanleggen dient geen maatschappelijk belang.

Breedband Hollands Kroon gaat nu het businessplan actualiseren, de provincie gaat de diverse overeenkomsten opstellen en Gedeputeerde Staten dient een en ander vast te stellen. Concreet betekent dit, dat in het volgend voorjaar de laatste adressen Kolhorn Zuid en Noord aangelegd kunnen worden. Het gaat hier om vijfentwintig adressen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button