Cultuur/NatuurSchagen

Presentatie album nederpopgroep “Vaart” in Cultuurkerkje Oudesluis

Oudesluis – De Nederlandse band “Vaart” speelde tweemaal in het voorprogramma van De Dijk. Op zaterdag 26 november treedt de groep op in het Cultuurkerkje in Oudesluis, en presenteert daar hun nieuwe album. Deze past in de traditie die Vaart kenmerkt: liedjes in het Nederlands die ergens over gaan. De band voelt zich thuis op kleine podia, in theaters en treden overal op waar ruimte is voor swingende nederpop.
 
“Vaart” is een band die haar publiek inspireert, een spiegel voorhoudt maar bovenal laat genieten. Van jong tot oud herkennen mensen zichzelf in de rake teksten. Meerdere malen kwamen er mensen na afloop met tranen in de ogen bedanken. Vaart stampt en dreunt in het groot maar raakt een gevoelige snaar in het klein.

Na ruim 20 jaar ervaring in het covercircuit besloten deze muziekvrienden dat er meer is dan liedjes naspelen. Het moesten eigen liedjes worden met eigen teksten en zo was Vaart een feit. De band moest wennen, de eerste liedjes zaten als een paar nieuwe schoenen maar na het toetreden van de conservatorium geschoolde saxofoonvirtuoos Marco Mosk viel alles op zijn plek.

Tijdens de afgelopen coronaperiode werd duidelijk dat liedjes zich niet laten sturen. De bandleden misten de verwondering en applaus van het publiek maar de liedjes bleven komen. De band is in topconditie en neemt het publiek in de prachtige ambiance van het Cultuurkerkje graag mee op een muzikale reis.

De band bestaat uit:
Ruud Brouwer drums, percussie, zang
Marco Mosk saxofoon, piano, zang
Kees Bakkum basgitaar, zang
Ruud Roemer sologitaar, slaggitaar en zang
Jacob Langelaan hammond, accordeon en zang

Waar: Cultuurkerkje Noorderweg 14A, 1757 PC Oudesluis
Wanneer: zaterdag 26 november 2022
Hoe laat: Aanvang 20:00 uur, entree: €15,- pp
Kaarten: Bij ingang of reserveer: Cultuurkerkje.nl/kaartverkoop

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl. Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button