Sport

Tesfu verslaat Nederlandse top tijdens Zevenheuvelenloop (+video)

Adverentie

Den Helder – De Helderse atleet Filmon Tesfu was zondag in Nijmegen de beste Nederlander tijdens de Zeven Heuvelenloop. Hij kwam na 15 kilometer hardlopen in precies 44 minuten over de finish, 1 seconde voor de Nederlands recordhouder Mike Foppen. Luca Assorgia nam ook deel aan deze wedstrijd en kwam als tiende over de eindstreep. Hij had hier 45 minuten en 2 seconden voor nodig.

Het parcours van deze wedstrijd wordt wel beschouwd als het mooiste van Nederland beschouwd. De zege voor Tesfu is bijzonder, want zo vaak komt het niet voor dat een atleet uit Den Helder de Nederlandse top verslaat. Tesfu wordt getraind door Truus van den Berg.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

2 reacties

  1. Tesfu heeft de Zevenheuvelenloop niet gewonnen, hij was de beste Nederlander! Jacob Kiplimo was de winnaar en een kleine drie minuten sneller.

  2. Dat klopt, Filmon kwam voor Mike Foppen over de streep. Foppen is Nederlandse top. Filmon en Gianluca hebben bewezen met deze prestatie ook tot de Nederlandse top te behoren!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d