JeugdUitgaan

Buurtlunch in Schooten Plaza

Adverentie

Zo’n tachtig bezoekers kwamen donderdag naar de buurtlunch in Schooten Plaza. Een initiatief van de de wijkvereniging en de winkeliersvereniging en werd onder andere ondersteund door leerlingen van de basisschool De Dijk. Veel partijen werkten mee om deze lunch tot een succes te maken, waaronder het Helderse zangduo Blitzz, dat de sfeer goed aanvoelde en er een waar feestje van maakte. En zo waar werden er een paar dansende koppels gezien!

Leerlingen van basisschool De Dijk verzorgen hun gasten goed (DHfoto)

Pop-Up
De buurtlunch is voortgekomen uit de pop-up koffiemiddagen die door het wijkplatform werden bedacht en door alle betrokken partijen werden omarmd. De eerste Paas-buurtlunch in 2018 werd bezocht door zo’n vijftig bezoekers, inmiddels weten steeds meer mensen dit initiatief en de gezelligheid te waarderen. Er wordt gezocht naar mogelijkheden om deze gezelligheid structureel in te vullen met vrijwilligers en natuurlijk de benodigde financiële middelen voor elkaar te krijgen.

Leerlingen
Dit jaar ontstond het idee om leerlingen van basisscholen bij deze gebeurtenis te betrekken. Basisschool De Dijk stapte hier gelijk in. En hoe gezellig is het als je aan tafel bediend wordt door deze enthousiaste leerlingen. Leuke gesprekken ontstaan tussen jong en oud, maar er moet natuurlijk wel even doorgedronken worden, want die kannen koffie moeten wel leeg!

Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11

Wellicht ook interessant

Back to top button