Den HelderHollands Kroon

Daling WW-cijfers in Den Helder en Hollands Kroon

Advertentie:

Het aantal WW-uitkeringen liet in november 2019 een licht dalende lijn zien, zo meldt het UWV. Landelijk was de daling 2,5 procent, maar de grootste daling van de provincie Noord-Holland was (met 1,7 procent) in Noord-Holland Noord.

Bij de grote sectoren is de daling in het onderwijs het grootst. Ook de commerciële dienstverlening daalde met 3,1 procent minder uitkeringen sterk. Een kleine toename in het aantal WW-uitkeringen was te zien bij de sectoren groothandel en vervoer & logistiek.

De daling in Den Helder was vorige maand 2,5 procent. In Hollands Kroon daalde het aantal WW-uitkeringen met 1,8 procent en in Schagen was een stijging van 2,8 procent te zien. Op Texel steeg het aantal uitkeringen explosief, met maar liefst 44 procent. De belangrijkste redenen om een WW-uitkering te beëindigen zijn werkhervatting en het bereiken van de maximale uitkeringsduur.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button