Den Helder

Den Helder overweegt nachtelijk parkeerverbod campers

Er komt mogelijk een verbod voor campers om tijdens de nachtelijke uren te parkeren op Willemsoord. Het college ziet daar mogelijkheden toe en het moet dan de overlast van campers, die regelmatig ‘wildparkeren’ terugdringen.

De gemeenteraad droeg het college onlangs op zorg te dragen voor naleving van de regels ten aanzien van campers op Willemsoord. Bijvoorbeeld dat er hooguit veertig campers tegelijk mogen staan. In de praktijk blijkt het lastig op drukke momenten campers te weigeren. De toeristen laten zich niet zomaar wegsturen en parkeren dan op de parkeerplaatsen grenzend aan de camperplaats. Vervolgens wordt er zonder daarvoor te betalen gebruik gemaakt van de (electriciteits) voorzieningen van de camperplaats. “De politie kan hier niet handhavend optreden, omdat parkeren is toegestaan”, aldus het college in een brief aan de gemeenteraad.

“Op dit moment is het niet mogelijk campers die overnachten op het parkeerterrein een boete op te leggen, omdat het moeilijk is vast te stellen wanneer een camper alleen parkeert of ook kampeert. Een oplossing hiervoor kan zijn om parkeren in de nachtelijke uren te verbieden. Hiervoor moet dan een verkeersbesluit worden genomen. Andere genoemde suggesties voor oplossingen zijn het invoeren van een reserveringssysteem voor camperplaatsen en het op piekmomenten bieden van tijdelijke extra ruimte voor campers.”

Parkeerverbod
Het college zegt mogelijkheden te zien in het invoeren van een parkeerverbod voor campers in de nachtelijke uren op heel Willemsoord. “Volgende maand bespreken wij dit bestuurlijk met de exploitant en met Willemsoord BV. Een verkeersbesluit tot het instellen van het parkeerverbod kan in het eerste kwartaal van 2020 worden genomen.” Het college benadrukt in de brief aan de raad wel dat de vraag naar camperplaatsen groter is dan het aanbod en bovendien nog steeds toeneemt.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button