Den Helder

Den Helder wil geen hondenpoep meer

Advertentie:

Wie de hond uitlaat moet voortaan altijd en overal binnen de gemeente Den Helder de drollen opruimen. De gemeente stelt een algemene opruimplicht voor hondenpoep in, dus ook op de losloopgebieden, waar nu nog niet hoeft te worden opgeruimd.

Hondenpoep zorgt al jaren voor veel overlast in het de hele gemeente. Er is wel een opruimplicht, maar die geldt niet overal. Tot nu toe waren de losloopgebieden zulke gebieden en mocht het daar dus ook blijven liggen. “De opruimplicht is daardoor versnipperd en moeilijk te handhaven”, stelt het college. “Het resultaat is dat er vaak en veel hondenpoep blijft liggen, ook op plekken waar die opgeruimd had moeten worden.”

Om de openbare ruimte zoveel mogelijk schoon te houden, is het volgens de gemeente wenselijk geen ‘poepzones’ meer te hebben. Het college kiest er nu voor geen zones aan te wijzen waar uitzondering op de opruimplicht geldt. “Dat draagt bij aan een veilige en schone leefomgeving, vrij van ergernis en gezondheidsrisico’s door contact met hondenpoep. Het zorgt voor vermindering van stankoverlast door hondenpoep, met name rond bebouwing en/of bij warm weer. En voor kinderen in het bijzonder draagt het bij aan de mogelijkheid veilig en aangenaam buiten te kunnen spelen en sporten.”

Een algemene opruimplicht maakt ook dat de regels op dit gebied een stuk duidelijk worden en daardoor beter te handhaven zijn door de buitengewoon opsporingsambtenaren.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

1 reactie

  1. en wat doet de gemeente aan de kattenstront (vaak in mijn tuin), paardestront (lekker hygiënisch op het strand voor alle toeristen en badgasten). laat ze eerst maar eens goede voorzieningen treffen om de stront te KUNNEN opruimen.

Wellicht ook interessant

Back to top button