Den Helder

Den Helder zoekt leden voor online inwonerspanel

De gemeente Den Helder begint met een online-inwonerspanel. Wie deelneemt aan dit panel kan zijn of haar mening en wensen doorgeven over tal van (gemeentelijke) onderwerpen. Op deze manier weet de gemeente (nog) beter wat er leeft en kan dit worden meegenomen in het gemeentelijke beleid.

De gemeente nodigt alle inwoners van 18 jaar en ouder uit deel te nemen aan het inwonerspanel. Wie lid wordt van het inwonerspanel krijgt gemiddeld vier tot zes keer per jaar een vragenlijst voorgelegd. De vragen gaan over verschillende onderwerpen, bijvoorbeeld over veiligheid, afvalinzameling of de dienstverlening van de gemeente.

Meedoen aan het panel kost weinig tijd. Een ieder bepaalt zelf waar, wanneer en op welke manier de vragenlijst wordt ingevuld. Dat kan via een e-mail of een app. De antwoorden worden vertrouwelijk behandeld. Na afloop van ieder onderzoek krijgen de deelnemers een overzicht van de uitkomsten van dit onderzoek.

Gemeentepeiler-app
Panelleden kunnen de vragenlijst invullen via een link die per mail wordt toegestuurd. Of via de Gemeentepeiler-app die hiervoor is te downloaden. Ook wie geen lid wil worden van het inwonerspanel, maar wel af en toe wil meedenken over gemeentelijke vraagstukken kan de app downloaden. Dan volgen nu en dan via de app een paar korte vragen over een actueel onderwerp.

Aanmelden voor het inwonerspanel kan via www.denhelder.nl/inwonerspanel. De Gemeentepeiler-app is te downloaden in de App Store en de Play Store.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button