Hollands Kroon

Winnaars bekend donaties Denk Mee Hollands Kroon

Adverentie

Burgemeester Rian van Dam en wethouder Mary van Gent reiken donderdag de cheques van € 3.750,- uit aan de vier winnaars van het initiatief Denk Mee Hollands Kroon. De winnaars zijn Hospice Hollands Kroon, KNRM-station Den Oever, Dierenopvang en ambulance Hollands Kroon/Schagen en Vereniging Knarrenhof Hofjeswoningen. Zij verdienen elk € 3.750,-.

Hospice Hollands Kroon ‘Het Tweede Thuis’ (255 stemmen)
Het Tweede Thuis is een initiatief van de stichting Hospice Hollands Kroon. Het doel is om een hospice in Westerland te realiseren waar mensen in alle rust en geborgenheid, met ondersteuning van dierbaren, professionele en vrijwillige zorg hun laatste levensdagen kunnen doorbrengen.

KNRM-station Den Oever (157 stemmen)
Het KNRM-station Den Oever werd opgericht in 2000, na enkele zeer ernstige ongevallen op de Waddenzee, waaruit bleek dat het westelijk deel van de Waddenzee een ‘witte vlek’ op de kaart was qua hulpverlening op het water. Hetzelfde kon gezegd worden van het noordelijke deel van het IJsselmeer. Het KNRM-station Den Oever draait voor de volle honderd procent op vrijwilligerswerk. Het aantal acties is gemiddeld dertig per jaar. De bemanningsleden steken veel vrije tijd in oefening en hebben diverse cursussen en trainingen moeten volgen om dit werk te mogen doen. En dat is niet zonder betekenis geweest. In bijna twintig jaar tijd heeft de KNRM Den Oever meer dan duizend mensen, die op de Waddenzee of op het IJsselmeer in moeilijkheden verkeerden, in veiligheid gebracht.

Het materiaal, waarmee wordt gewerkt, voldoet aan strenge veiligheidseisen. Dat is noodzakelijk, maar heeft ook een prijs. Het op peil houden van de uitrusting en de kennis van de bemanning gaat gepaard met hoge kosten. De KNRM wordt niet gesubsidieerd door de overheid en is daardoor volledig afhankelijk van donaties, sponsoring en legaten. Deze donatie wil het station gebruiken voor de aanschaf van nieuwe overlevingspakken en LED handschijnwerpers die tijdens zoekacties in de schemer en nachtelijke uren worden gebruikt.

Dieren Opvang en Dierenambulance Schagen Hollands Kroon (147 stemmen)
De Dieren Opvang en Dierenambulance heeft een hectisch jaar achter de rug. Er zijn veel gevonden en gedumpte dieren in het asiel beland. Vrijwilligers zijn dag en nacht bezig om deze dieren veilig te stellen. De donatie wordt gebruikt voor ‘bijzondere medische kosten’ voor de vele afgedankte zwerf- en dumpdieren, die vaak in slechte en verwaarloosde omstandigheden de opvang binnen komen. Om de dieren weer zover op te knappen dat ze weer naar een nieuw baasje kunnen brengt veel dierenartskosten met zich mee. Met een ander deel van de donatie wordt een leuke middag georganiseerd om alle vrijwilligers te bedanken voor al hun inzet.

Verenging Knarrenhof Hofjeswoningen Hollands Kroon (106 stemmen)
Het doel van verenging Knarrenhof is om één of meerdere hofjes voor gelijkgestemden met een sociaal actieve levenshouding en bereidheid tot burenhulp te bevorderen, zodat mensen langer zelfstandig kunnen blijven wonen. De verenging heeft een locatie toegewezen gekregen in Wieringerwerf bij de Hoek Pr. Marijkestraat – Sternstraat. Inmiddels hebben zich ruim 80 gezinnen aangemeld. Om te toetsen of het haalbaar is moet er een haalbaarheidsonderzoek plaatsvinden. Dit wordt gedaan in samenwerking met de landelijke stichting ‘Knarrenhof’. De kosten voor dit onderzoek zijn erg hoog en daarom is de vereniging blij met elke donatie.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button