Tweede plaats voor Denise Betsema in Namen

Namen – In de Citadelcross in het Belgische Namen eindigde Denise Betsema op een tweede plaats achter wereldkampioene Lucinda Brand. De cyclecross in Namen vond zondag plaats op een sterk geaccidenteerd terrein rondom de Citadel. Nat, glibberig met vrijgekomen boomwortels en kasseienstroken waren de voornaamste uitdagende ingrediënten voor deze wedstrijd.

Gelijk na de start was het duidelijk dat er slechts drie dames deze cross gingen beheersen uit een veld van 70 starters. Lucinda Brand, Denise Betsema uit Oudeschild en Puck Pieterse, een pas negentienjarige coming jongedame uit Amersfoort. In deze volgorde kwamen ze ook over de finishlijn na vijf zware ronden. De Nederlandse dames lieten zich van hun beste kant zien, maar liefst zeven bij de eerste tien geklasseerden.

Ook in de tussenstand van de wereldbeker is de volgorde exact hetzelfde. Door de uitslag in Namen kwamen de eerste drie dames steviger in het zadel te zitten voor de eindstand. De achterliggende concurrentie scoorde minder punten voor de eindklassering. Betsema staat in de drie te verrijden klassementen in de top. Bij het XO2 Badkamerklassement eerste en in de Superprestige en Wereldbeker op een tweede plaats.

Overseas
Het ziet er naar uit dat Betsema vanaf tweede kerstdag veertien dagen van huis is. In de dan volgende twee weken staan er in België maar liefst 10 cyclecrosswedstrijden op de racekalender. Alle tellend voor klassementen waarin de Texelse cyclecrosser hoog genoteerd staat.

Mobiele versie afsluiten