Hollands KroonJeugdUitgaanVideo

Basisschool De Branding is omgetoverd tot weggeefwinkel (video)

Den Oever – De leerlingen van basisschool De Branding hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om de school in een weggeefwinkel te veranderen. In alle lokalen van basisschool De Branding in Den Oever staan heel veel spullen, netjes uitgestald in verschillende categorieën. Mensen die het minder breed hebben zijn van harte welkom om leuke of nuttige spullen uit te zoeken en, uiteraard, gratis mee te nemen.

Bedenkers Marit en Bibi geven een rondleiding langs alle lokalen. De schoolbieb biedt tijdelijk plaats aan heel veel speelgoed. “We hebben poppen en ander speelgoed, maar ook kleding zoals jurkjes en onderbroeken”, vertelt Bibi. Vanuit alle hoeken zijn er dus spullen aangeleverd, zoveel zelfs dat de kinderen denken dat ze niet alles weg kunnen geven. “Die gaan naar Oekraïne”, vertelt Marit, “we hebben heel veel mutsen, en ook het speelgoed dat gaat naar de kinderen”.

De weggeefwinkel is geopend van maandag 19 tot en met woensdag 21 december, van 13 tot 15 uur. Aanmelden is niet nodig en er staat koffie, thee en limonade klaar.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button