Uitgaan

Bijeenkomst Lotgenotencontact Alzheimer in Hippolytushoef

Hippolytushoef – Dementie is een verschrikkelijke ziekte, met ook voor de omgeving van de patiënt behoefte aan steun. Alzheimer Nederland organiseert door het hele land bijeenkomsten voor lotgenoten. Vanaf woensdag 4 januari begint een maandelijkse bijeenkomst in Hippolytushoef, bedoeld voor familieleden en vrienden van mensen met dementie.

Zorgen voor iemand met dementie kan zwaar en soms ook eenzaam worden. Mensen zijn op zoek naar steun en begrip. Samenkomen met lotgenoten kan daarbij helpen. Bijvoorbeeld door het delen van ervaringen, tips en gevoelens. Ook is bij de bijeenkomsten extra informatie en advies te krijgen, bovendien is het een mogelijkheid om de zorg thuis even achter te laten.

De bijeenkomsten worden georganiseerd door de afdeling Noord-Hollands Noord van Alzheimer Nederland, in samenwerking met Geriant. Begeleiders Lammy Nieuwland en Anneke Rensing hebben veel ervaring met mensen met dementie. De inhoud wordt in overleg met de deelnemers (maximaal 10) bepaald.

Er is iedere eerste woensdag van de maand een bijeenkomst, de eerste dus op 4 januari 2023. Locatie is Parklaan 41, 1171BA Hippolytushoef. Meer informatie via Lammy Nieuwland (06 1109 4887) of Anneke Rensing (06 2237 2553). Graag van tevoren aanmelden, er zijn geen kosten aan verbonden.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button