Noord-HollandPolitiek

Daniel van den Berg provinciaal lijsttrekker JA21 Noord-Holland

Haarlem – De kandidatenlijst van JA21 voor Noord-Holland is bekend. Met de slogan ‘Het moet echt anders’ gaat JA21 de verkiezingen in. Uit tientallen aanmeldingen uit heel Noord-Holland is een lijst samengesteld met oude bekenden en nieuwe talenten, zo meldt de partij. Zittend statenlid Daniel van den Berg uit Huizen wordt lijsttrekker voor JA21 voor Noord-Holland.

“JA21 Noord-Holland gaat de vertrouwensbreuk tussen inwoners en de politiek herstellen”, aldus de 31-jarige Huizenaar en lijsttrekker van JA21 Noord-Holland. Op de lijst staat verder ook Ivo Mantel uit Hoogkarspel op plek twee, Beverwijker Kelly Uiterwijk staat op plek drie, nummer vier op de lijst is Gerard Hartog (Stompetoren) en Eric Jensen (Halfweg) staat op plek 5.

Uit de Noordkop zijn geen kandidaten aanwezig. De nummers 6 tot en met 10 zijn Miklos Lelkes (Amsterdam), Sytze Rijpkema (Amsterdam), Sascha Scholte (Amsterdam), Lenny Jagtenberg (onbekend) en Tjeu Berlijn (Medemblik). In totaal staan er nu 19 mensen op de deze lijst.

De verkiezingen voor Provinciale Staten zijn op 15 maart 2023. Behalve de Provinciale Staten bepalen deze verkiezingen ook de samenstelling van de Eerste Kamer. JA21 daagt de coalitie VVD, D66, CDA en ChristenUnie uit in deze verkiezingen, want: het moet echt anders. “We zijn in de peilingen de derde partij van Nederland en we zijn vast van plan die verwachting minimaal waar te maken. Of te overtreffen, want 15 maart is nog maar het begin!”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button