Cultuur/NatuurUitgaan

Gratis zaailingen bij oogstdriedaagse van Meer Bomen Nu

Advertentie:

Hollands Kroon – Drie dagen lang bomen oogsten, tijdens de ‘oogstdriedaagse’ van Meer Bomen Nu. Het initiatief voor meer bomen in Nederland. Van 27 tot en met 29 december verzamelen vrijwilligers kansarme boompjes, deze komen terecht bij iedereen die dat wil en er ruimte voor heeft.

De campagne Meer Bomen Nu begon in november in Hollands Kroon. Wethouder Lilian Peters oogstte toen de eerste boom van het seizoen. Het doel van dit jaar is het verzamelen van zo’n 25.000 boompjes die op kansarme plekken staan. Door ze gratis weg te geven krijgen de zaailingen een grotere overlevingskans en dat draagt weer bij aan het vergroenen van de gemeente. Meer Bomen Nu is een campagne van stichting Urgenda, MEERGroen en Caring Farmers.

Iedereen kan gratis bomen aanvragen. Bijvoorbeeld door er één mee te nemen tijdens de oogstdagen, of door aan te melden via deze link.

Meer Bomen Nu zoekt ook nog vrijwilligers om te helpen met oogsten:
Kooibos, Hippolytushoef, 27-12-2022 van 09.30 tot 13.30. Graag aanmelden via deze link.
Lelypark, Wieringerwerf, 28-12-2022 van 09.30 tot 13.30. Graag aanmelden via deze link.
Briekse Bosje, Middenmeer, 29-12-2022 van 09.30 tot 13.30. Graag aanmelden deze link.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button