Hollands KroonPolitiek

Hoelang wachten mensen nu echt op een huurwoning? SP Den Helder wil het weten

Den Helder – De wachttijd voor een sociale huurwoning is in Den Helder relatief kort. Waar je in sommige andere gemeenten tot wel 17 jaar moet wachten op een huis, ben je in Den Helder gemiddeld na ruim 2 jaar aan de beurt. Volgens de lokale afdeling van de SP kan dit haast niet kloppen en is er sprake van een papieren werkelijkheid: “Uit eigen onderzoek blijkt dat bepaalde groepen veel langer op een sociale huurwoning moeten wachten.”

De SP is op dit moment niet in de gemeenteraad vertegenwoordigd maar probeert zich toch in te zetten voor de Helderse bevolking. De fractie wil begin 2023 een plan presenteren om een deel van de woningnood in Den Helder op te lossen. Want, zo zegt vicevoorzitter Ton Schuitemaker, de huizenmarkt is ook in Den Helder een groot probleem: “Uit diverse onderzoeken zou blijken dat de wachttijden voor een sociale huurwoning in Den Helder gemiddeld niet meer dan 2,1 jaar zouden zijn. Wij zien echter dat bepaalde groepen veel langer op een woning moeten wachten. Wij denken dat de wachttijden voor een sociale huurwoning in Den Helder, zoals deze vanuit de gemeente, woningbouwcorporaties en onderzoekbureaus gemeld worden een papieren werkelijkheid is.”

Om dat verhaal te staven zoekt de SP naar mensen die al langer dan 4 jaar op een sociale huurwoning wachten: “We willen ons voorstel graag onderbouwen met échte verhalen van échte mensen. Hoe meer verhalen we krijgen hoe beter wij ons voorstel kunnen onderbouwen en extra aandacht kunnen vragen voor specifieke groepen.” Inwoners die zich geroepen voelen kunnen zich aanmelden via meldpuntwoningnood@gmail.com. “Na aanmelding van uw verhaal zal een vrijwilliger van de SP contact met u opnemen om uw individuele situatie goed in kaart te brengen. Alle reacties worden opgenomen in een rapport, waarbij de verhalen niet herkenbaar terug te voeren zijn op individuele personen, met daaraan gekoppeld een concreet en realistisch voorstel aan de gemeenteraad van Den Helder.”

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

2 reacties

  1. Ik wens u veel succes komende verkiezingen. Het zou zomaar kunnen zijn dat enkele hardnekkige geruchten de SP wat craquelé op de beeldvorming doet achterblijven. Dit soort “Roddels” komen vaak vlak voor of tijdens de campagne ongewild tevoorschijn. Dat wens ik u en vooral de SP, een partij die ik een enorm warm hart nadraag vanzelf niet toe. Heel veel succes met alles. En een fijn nieuw jaar alvast.

Back to top button
%d bloggers liken dit: