Hollands Kroon

Spookrijder Afsluitdijk zei dat hij bord had gemist

Alkmaar – Een 31-jarige spookrijder op de Afsluitdijk zei na zijn aanhouding dat hij een bord had gemist. De Poolse man (31) moest maandag verschijnen bij de politierechter in Alkmaar, maar hij stuurde zijn advocaat. De man zit zelf in Polen vanwege de kerstvakantie. Diverse automobilisten zagen hem op 21 januari spookrijden op de A7 over de Afsluitdijk en L.P. was toen dronken.

Hij had meer dan drie keer teveel drank op. Voor dat dronken rijden kreeg de man eerder een rijverbod van vijf maanden, waarvan twee voorwaardelijk en 650 euro boete. Nu kreeg hij een werkstraf van 65 uur, twee weken voorwaardelijke celstraf en een voorwaardelijk rijverbod van een half jaar.

De rechter vond het rijgedrag van de man enorm gevaarlijk. Andere automobilisten hadden voor hem uit moeten wijken toen hij op de verkeerde weghelft over de Afsluitdijk reed bij Den Oever en daarna. Een vrouw schrok zich het leplazarus toen ze de man in het pikkedonker op zich af zag rijden. Ze kon nog net voor hem uitwijken en zei tegen de politie dat ze gelukkig alert had gereageerd. Als ze een paar seconden later was uitgeweken, zou ze frontaal met de bestelbus van de man zijn gebotst gevolgd, dacht ze.

Dronken
Toen de politie na meldingen van automobilisten de man zag rijden, reed hij inmiddels op de juiste weghelft. Hij slingerde enorm, reed veel te sloom en te laat een scherpe bocht door en vloog bijna tegen de vangrail. Hij stopte niet toen de politie hem een teken gaf. Volgens de man was dat onmogelijk, omdat hij anders andere auto’s in gevaar zou hebben gebracht. Na zijn aanhouding bleek dat de man dronken was. De politie vond hem heel vrolijk reageren, terwijl er weinig te lachen viel. Mensen waren zich doodgeschrokken.

De officier van justitie vond dat vaststaat dat de man ontzettend gevaarlijk had gereden en de rechter was dat met hem eens.

Door: Jeanine Verhagen

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button