Den HelderPolitiek

Tijdelijke brug moet uitkomst bieden voor Sail

Den Helder – Er wordt voor Sail 2023 een tijdelijke brug aangelegd als verbinding tussen de Beatrixstraat en Willemsoord. Dat liet wethouder Michiel Wouters maandagavond weten na vragen door het CDA. Begin december liet Zeestad weten dat de nieuw te bouwen permanente brug niet tijdig gereed zal zijn. Dit vanwege de slechte beschikbaarheid van bouwmaterialen.

Harmen Krul van het CDA gaf aan teleurgesteld te zijn over het feit dat de brug niet af komt voor Sail: “We hebben hier tijdens een presentatie van de verbonden partijen meermaals en expliciet gevraagd of de brug op tijd gereed zou zijn. Dit was slechts enkele weken geleden en toen was er geen enkel signaal dat de bouw zou uitlopen.” Volgens Krul is het voor de uitstraling van Den Helder en de veiligheid van bezoekers niet verstandig dat er tijdens het evenement nog gebouwd wordt.

Wethouder Michiel Wouters gaf aan begrip te hebben voor de vragen van het CDA. Het is volgens hem ook absoluut niet wenselijk dat er tijdens Sail wordt gebouwd: “Dat gaat ook niet gebeuren. De bouw is stilgelegd nadat de aannemer heeft geïnventariseerd en concludeerde dat het niet op tijd klaar zou zijn.” Wouters gaf aan dat de gemeente met Zeestad en de organisatie van Sail heeft gesproken. Om toch te zorgen voor een goede ontsluiting is besloten een tijdelijke brug aan te leggen. Er kunnen dan wellicht ook al enkele voorbereidende werkzaamheden voor de permanente brug worden gepleegd.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

4 reacties

  1. Eerst toezeggen dat de brug op tijd af is om vervolgens, een paar weken later, je keutel weer in te trekken. Kan allemaal ongestraft in Den Helder. Wat een klucht.

    1. Zo zijn er nog wel meer ook de wethouder verantwoordelijk voor havenbedrijf functioneert niet zoals het hoort…

  2. Ik denk dat we allemaal wel eens niet helemaal functioneren zoals het hoort 😉
    Of je moet thuis achter de geraniums zitten, dan kan er niet zoveel misgaan. Bouwmaterialen zijn overal een probleem nu. Had Zeestad kunnen inschatten. Gelukkig is een alternatief bedacht.

    1. Inderdaad, bouwmaterialen zijn een probleem. Maar dan moet je dus ook niet toezeggen dat iets op tijd klaar is. Dan ga je eerst even inventariseren of je genoeg materiaal en mankracht tot je beschikking hebt. Maar zo gaat dat tegenwoordig. We zeggen gewoon maar wat en later zien we wel verder, dat is het hele probleem. Hetzelfde met het hijsen van de brug over de sluis in het boerenverdriet. In plaats van eerst goed te kijken wat je nodig hebt, komen ze eerst met een te lichte kraan en wordt de hele operatie afgeblazen. Dus weer vertraging en extra kosten. Maar goed, dat is niet alleen in Den Helder zo. Dat is bij ieder project. De afsluitdijk is hier een heel goed voorbeeld van.

Back to top button
%d bloggers liken dit: