Cultuur/NatuurUitgaan

Excursie in vogelparadijs Balgzand

Den Helder – Balgzand bij Den Helder wordt wel de vogelrijkste plek van Noord-Holland genoemd. Duizenden vogels vinden hier, aan het begin van de Waddenzee, rust en voedsel. Het gebied is afgesloten voor publiek. Een keer per maand organiseert Landschap Noord-Holland hier een vogelexcursie en kan een kleine groep mee het gebied in. Een unieke kans.

Vanaf het vertrekpunt ’t Kuitje, een wandeling of fietstocht samen met de gids richting Kooyhoekschor, de plek waar bij hoogwater de meeste vogels te zien zijn. Dan verlaten de vogels de wadplaten om op de schorren vlak onder de dijk uit te rusten. Ze zijn vanachter het scherm op de dijk heel goed van dichtbij te observeren.

De wandeling (of fietstocht) heen en terug is bijna vijf kilometer. Er zijn 25 fietsen beschikbaar. Onderweg naar het schor zijn er natuurlijk ook vogels te zien. Deze excursie is geschikt voor vogelliefhebbers van twaalf jaar en ouder. De gids heeft een telescoop bij zich. Wie zelf een kijker heeft kan deze dan meenemen. Wie zin heeft om mee te gaan kan zich aanmelden. Zorg wel voor warme en winddichte kleding. Ook al zijn temperaturen aangenaam, op de dijk is het meestal koud.

Wanneer: zaterdag 1 februari van 09.30 tot 12.00 uur. Vertrekpunt: Natuurinformatiepunt ’t Kuitje, Oostoeverweg 80, 1786 PS Den Helder. Kosten: vol tarief € 7,00-, donateurs € 4,00. Graag reserveren via www.gaatumee.nl, maar ter plekke aansluiten kan ook.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button