Hollands KroonUitgaan

Expositie van Culturele Kring Wieringen

Advertentie:

Wieringen – De Culturele Kring Wieringen organiseert van 25 januari tot en met 23 februari een bijzondere overzichtsexpositie ‘HILCO’- in retrospectief in de Oosterlanderkerk.

Deze expositie over de Wieringer kunstenaar Hilco Visser omvat een selectie van zijn mooiste werken, vervaardigd tussen 1968 tot en met 2019. Veel Wieringers zijn in het bezit van werk van Visser en hebben dit werk voor de expositie in bruikleen gegeven.

“Aantasting is een consequentie van het leven. Dingen roesten weg, ijs dooit en druipt, de wind laat bomen scheefgroeien. Dat is een gegeven, een realiteit waar we niet omheen kunnen”. De kijker ontmoet in de schilderijen geen opgestoken vinger, geen verwijt dat het anders zou kunnen of moeten. Realiteit is realiteit: in ruimte en tijd. De kijker wordt uitgenodigd om dichterbij te komen en die realiteit mee te beleven. Hilco Visser heeft de afgelopen vijftig jaar de ruimte die het dichtst bij hem is, met groot vakmanschap en intensiteit, in de tijd vastgelegd. In het duidelijke besef dat een landschap net zo door tijd en ruimte worden aangetast als hijzelf. Wie de schilderijen zo bekijkt, krijgt daardoor ook de maker in beeld.

Opening
De feestelijke opening van ‘HILCO’- in retrospectief zal plaatsvinden op zaterdagmiddag 25 januari om 15.00 uur in de Oosterlander kerk. Piet Bruul verzorgt de muziek. Iedereen is van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Na de opening is deze unieke expositie nog iedere zaterdag en zondag van 13.30 tot 16.30 uur te bezoeken tot en met zondag 23 februari.

De Culturele Kring Wieringen nodigt van harte uit voor een bezoek. Verdere informatie over deze expositie, maar ook over de jaaragenda van 2020, is te vinden op de website: www.zininoosterland.nl. Het adres van de kerk is Kerkweg 22 te Oosterland (Wieringen).

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button