Cultuur/Natuur

Hoe houd ik mijn hersenen gezond?

Advertentie:

Den Helder – Hoe houd ik mijn hersenen gezond? Een vraag die veel mensen bezighoudt. Elles Keesom van de Hersenstichting komt naar School 7 om informatie en concrete tips te geven.

Hersenen zijn belangrijk bij alles wat we doen: van lopen tot onthouden en van emoties tot ingewikkelde denkprocessen. Hersenen maken ons tot wie we zijn. Maar gezonde hersenen zijn niet vanzelfsprekend: Veel mensen krijgen gedurende hun leven te maken met een hersenaandoening.

Gelukkig is er ook goed nieuws, stelt Keesom. Iedereen kan zelf veel doen om de hersenen in een zo goed mogelijke conditie te houden. Zoals voldoende slaap, regelmatig bewegen en een gezonde voeding. Daarnaast is het belangrijk om de hersenen uit te blijven dagen. Tijdens deze lezing geeft ze veel concrete tips. Hoe eerder je daarmee begint, hoe groter de kans dat je hersenen tot op hoge leeftijd actief blijven.

Lezing in School 7, Keizersgracht 94, maandag 3 februari, aanvang 19.30 uur, toegang € 3,50. Aanmelden via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balie.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button