Hoe houd ik mijn hersenen gezond?

Den Helder – Hoe houd ik mijn hersenen gezond? Een vraag die veel mensen bezighoudt. Elles Keesom van de Hersenstichting komt naar School 7 om informatie en concrete tips te geven.

Hersenen zijn belangrijk bij alles wat we doen: van lopen tot onthouden en van emoties tot ingewikkelde denkprocessen. Hersenen maken ons tot wie we zijn. Maar gezonde hersenen zijn niet vanzelfsprekend: Veel mensen krijgen gedurende hun leven te maken met een hersenaandoening.

Gelukkig is er ook goed nieuws, stelt Keesom. Iedereen kan zelf veel doen om de hersenen in een zo goed mogelijke conditie te houden. Zoals voldoende slaap, regelmatig bewegen en een gezonde voeding. Daarnaast is het belangrijk om de hersenen uit te blijven dagen. Tijdens deze lezing geeft ze veel concrete tips. Hoe eerder je daarmee begint, hoe groter de kans dat je hersenen tot op hoge leeftijd actief blijven.

Lezing in School 7, Keizersgracht 94, maandag 3 februari, aanvang 19.30 uur, toegang € 3,50. Aanmelden via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balie.

Mobiele versie afsluiten