Sport

Zwaar bevochten overwinning JuRo Unirek/VZV

Advertentie:

’t Veld – VZV moest in de uitwedstrijd tegen Borhave tot het uiterste gaan om de twee punten mee naar huis te kunnen nemen.

Aanvankelijk zag het er naar uit dat het klasseverschil en de stand op de ranglijst voor de ploeg uit t Veld geen probleem zou moeten zijn. Het team van Rolf Schulte had in het eerste bedrijf steeds een voorsprong. Lotte Prak opende de score en VZV had halverwege de eerste helft een 6-8 voorsprong in handen door drie treffers van Prak, twee van Silvana Koppe, Florance Kos en Djazzmin Trabelsi, waarna VZV met een time-out wat rust in de ploeg probeerde te brengen.

Het lukte VZV de voorsprong uit te breiden naar 8-12, maar Borhave wilde zich tegen deze gedoodvergde favoriet niet zomaar gewonnen geven. Esma Staal kreeg twee minuten straf, waarna Amber Zomerdijk met twee knappe reddingen de voorsprong in stand wist te houden en de thuisploeg nog voor het rustsignaal de achterstand een iets draaglijker aanzien kon geven. Ruststand 11-14.

Slordig spel
Borhave scoorde meteen na de pauze, waarna VZV door doelpunten van Lotte Prak en Silvana Koppe na een paar minuten op 13-16 kwam. Na deze voorsprong werd het spel slordiger en liet de anders zo hechte defensie onnodige steken vallen, waardoor bij de thuisploeg het zelfvertrouwen groeide. Lisanne Kolken en Kim Molenaar kregen een twee minuten tijdstraf, waarna Iris Hoekinga een strafworp uit het doel wist te ranselen. VZV herpakte zich en er leek geen vuiltje meer aan de lucht. VZV nam zelfs een ruime 17-25 voorsprong.

Borhave stroopte de mouwen nog eens op en begon zowaar aan een inhaalrace, waar de equipe van Rolf Schulte het antwoord schuldig moest blijven en VZV zich opeens geen raad meer wist. De zeker lijkende voorsprong glipte VZV al meer uit handen en na een time-out van VZV kwam Borhave weer helemaal terug in de wedstrijd en scoorde drie minuten voor tijd zelfs de aansluitingstreffer: 24-25. Het op de derde plaats staande favoriete team wankelde en leek het onderspit te moeten delven. Gelukkig pakte Lotte Prak en Esma Staal de draad weer op en bezorgden hun team alsnog de overwinning. Eindstand 25-27.

Zaterdag om 19.00 uur speelt JuRo Unirek/VZV Ds.1 tegen DSVD Ds.1 in sporthal ’t Zijveld.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button