Hollands Kroon

Geboortebomen beschikbaar voor inwoners

Hollands Kroon – Voor elk nieuwgeboren kind in de gemeente plant gemeente Hollands Kroon een boom. Soms gebeurt dit door een zieke boom te vervangen, soms wordt op een nieuwe locatie in de gemeente een boom geplant. Bomen zijn van groot belang. Gemeente Hollands Kroon stelt daarom ook bomen beschikbaar die inwoners op eigen terrein kunnen planten.

In Hollands Kroon worden jaarlijks gemiddeld vierhonderd baby’s geboren. De gemeente stelt voor honderd van hen nu een boom beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen een keuze maken uit verschillende boomsoorten.

Het zijn hoge bomen. Per huishouden is ruimte voor een boom. In aanmerking komen voor deze actie? Aanmelden kan tot 8 februari via de website.

Bezorging boom
De boom wordt bij deelnemers thuisbezorgd tussen 11 en 16 februari door Roovershof uit Breezand. Deelnemers hoeven hiervoor niet thuis te zijn. Op het aanmeldformulier kan worden aangegeven of de inwoner er een boompalenpakket (21,95 euro) bij wil kopen.

Dit boompalenpakket bestaat uit:

  • 2 boompalen van 2 meter, diameter 7 cm
  • 2 boombanden van 1 meter
  • 50 liter aanplantaarde
  • 2 boomspijkers
Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20) studente aan het Mediacollege in Amsterdam. Tijdens mijn stage bij Regio Noordkop richt ik mij vooral op redactiewerk en radio. Ik ben bereikbaar via jamie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button