Den HelderUitgaan

Deze zomer ook grotere terrassen in Den Helder

Advertentie:

Den Helder – De Helderse horeca mag na het afschaffen van de coronaregels nog zes maanden lang gebruik maken van de verruimde terrasregels. De vorige keer dat de landelijke overheid besloot de 1,5 meter regel af te schaffen werd de terrasuitbreiding stop gezet, de extra ruimte was immers niet meer nodig. Nu denkt het college dat een uitbreiding kan helpen om de financiële consequenties van de lockdowns op te vangen.

Bovenstaande laat het college B&W weten naar aanleiding van politieke vragen door de Seniorenpartij. De Seniorenpartij had gevraagd om de terrasuitbreiding voor de komende vijf jaar toe te staan. Daar gaat het college niet in mee. Na zes maanden zal er een evaluatie plaatsvinden om te kijken of een verlenging nog van toepassing is. Dan geldt de reguliere wet- en regelgeving weer. “Op deze manier willen wij tegemoetkomen aan de gevolgen die de coronamaatregelen voor de horeca hebben gehad. In deze afbouwperiode zal rekening worden gehouden met de nog geldende 1,5m regel en de onzekere toekomst voor wat betreft coronamaatregelen”, aldus het college.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button