Sport

Den Helder Suns werft jongeren voor maatschappelijke doelen

Advertentie:

Den Helder – Deze week start de Suns met het werven van teams met jongeren in de leeftijd van 14-27 jaar. Deze teams gaan zich, onder begeleiding van topsporters en jongerenwerkers, inzetten voor diverse maatschappelijke doelen. Hiervoor ontvangen de teams een startbudget van € 500 per team. De teams beslissen zelf welk maatschappelijk doel wordt ondersteund en hoe zij dit gaan organiseren.

“Als speelster van Den Helder SUNS en als international ben ik mij bewust van mijn voorbeeldfunctie. Met dit project verwachten wij jongeren te inspireren en te motiveren om zich in te zetten voor maatschappelijke projecten.” Aldus Janis Ndiba Boonstra, coördinator van het Community Heroes 0223 project in Den Helder. Onder de noemer Community Heroes 0223 worden lokale “helden” gezocht. Jongeren in de leeftijd van de doelgroep kunnen zich inschrijven. Dit kan alleen of in groepsverband.

Vijf teams gezocht
Er is ruimte voor vijf teams van ieder vijftien jongeren. De jongeren worden begeleid door een topsporter en door een jongerenwerker. De jongeren krijgen begeleiding bij het opzetten van een plan voor het door hun uitgekozen maatschappelijke doel. Insteek is om een project voor jouw wijk/stad op te zetten. In een periode van twintig weken komen zij twee keer per week samen om invulling te geven aan dit doel. Tijdens dit project wordt hun vaardigheden bijgebracht rondom planning, samenwerking en organisatie. Uiteraard staat plezier hierbij hoog in het vaandel.

Voorbeelden van ideeën die al uitgevoerd zijn:

  • muziek)festival
  • Storytelling night
  • Sportevenement
  • Opknappen van hangplekken
  • Buurt activiteiten voor kids of ouderen

Vijf verschillende teams gaan gelijktijdig aan de gang met hun ‘Beste idee voor Den Helder of Julianadorp’. Het team dat de meeste impact maakt in zijn buurt/wijk/stad, gaat er ook nog vandoor met een award.

Wat is er van de Suns te verwachten?

  • Actieve begeleiding van betrokken lifecoaches
  • In een relaxte sfeer activiteiten met impact bedenken en uitvoeren
  • Training en workshops volgen voor de persoonlijke ontwikkeling
  • Kledingpakket van de stad om te dragen tijdens events
  • Deelnemers die het traject van twintig weken afmaken ontvangen een certificaat van deelname

Aanmelden kan via info@denheldersuns.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button