Kop van Noord-Holland

Wisselend beeld ten aanzien van WW-cijfers

Advertentie:

Kop van Noord-Holland – Ondanks corona en de coronamaatregelen zag het UWV het aantal WW-uitkeringen in 2021 fors dalen. Landelijk nam het aantal uitkeringen met 32,9% af. In de regio’s in Noordelijk Noord-Hollandse regio’s was de daling zelfs sterker. Zo daalde de WW in Noord-Holland Noord met 35,8 procent.

In Noordelijk Noord-Holland zag UWV het aantal WW-uitkeringen ook in de laatste maand van december dalen. Deze daling wijkt af van het landelijke beeld. Landelijk steeg het aantal WW-uitkeringen in december met 1,3%. Noord-Holland Noord zag een kleine daling van 0,4% (naar 6.383 WW-uitkeringen).

Toch daalde in de Noordkop in december alleen in Schagen het aantal WW-uitkeringen, met 2,8 procent. Den Helder (+ 4,1%), Hollands Kroon (+ 6,1%) en Texel (+ 31,1%) zagen het aantal inwoners met een WW-uitkering juist stijgen. In Noordelijk Noord-Holland staan op dit moment bijna 3.000 vacatures open die aan klimaatbanen in de gebouwde omgeving kunnen worden toegeschreven. De
toekomstperspectieven voor jongeren en voor zij-instromers in deze functies zijn dan ook gunstig, zo meldt het UWV.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button