JeugdKop van Noord-Holland

Inschrijving Streetwise Cup geopend

Advertentie:

Kop van Noord-Holland – Kinderen van 10 tot 15 jaar kunnen zich weer aanmelden voor de Streetwise Cup, het grootste straatvoetbaltoernooi van Nederland. De eerste voorronde van de Streetwise Cup in Den Helder vindt plaats op donderdag 23 februari.

Tijdens de Streetwise Cup, georganiseerd door Team Sportservice Noordkop, spelen teams wedstrijden van zes tegen zes. De voetbaldagen zijn verdeeld over meerdere dagen op twee Cruyff Courts: één in Den Helder en één in Schagen. De voetbalwedstrijden zijn verdeeld over meerdere dagen op twee Cruyff Courts: één in Den Helder en één in Schagen. Na de aftrap op 23 februari volgen er nog vijf speelrondes voor jongens en meisjes van de basisschool en het voortgezet onderwijs. Winnaars plaatsen zich automatisch voor de kwartfinale in de kop van Noord-Holland. Het streven is minimaal tien minuten per wedstrijd te spelen.

Gelijkwaardigheid staat centraal tijdens de Streetwise Cup. Dani Bankert, buurtsportcoach van Team Sportservice legt uit: “De teams geven elkaar tijdens het toernooi ‘equality-punten’. Deze punten hebben alles te maken met positief gedrag naar anderen, gelijkheid, sportiviteit en respect.” Ook de scheidsrechters kennen ‘equality-punten’ toe. Bankert vervolgt: “De punten worden meegerekend om het toernooi te kunnen winnen.”

Iedereen van 10 tot 15 jaar uit de gemeenten Den Helder, Schagen en Hollands Kroon kan zich vanaf nu met zijn/haar team inschrijven voor de Streetwise Cup. Deelname is gratis en gaat per team. Inschrijven kan via www.noordhollandactief.nl. Zoek daarbij op plaatsnaam Den Helder of Schagen.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button