Cultuur/NatuurDen Helder

Den Helder gaat Tiny Forests planten!

Advertentie:

Den Helder – Den Helder is geselecteerd als één van de Tiny Forest partnergemeenten van 2019. Dit jaar wordt de eerste van vier minibosjes aangeplant. Deze komt in het centrum, grenzend aan de Fresiastraat en het Liniecollege.

Komende woensdag 26 februari planten leerlingen het eerste Tiny Forest in Den Helder. Om 09.00 geeft wethouder Peter de Vrij het startsein aan de leerlingen van de Tuindorpschool. Zij mogen de eerste bomen planten. Om 10.15 uur volgen de leerlingen van Villa Kakelbont en om 11.30 uur planten de leerlingen van het Liniecollege de laatste bomen.

Een Tiny Forest is een bos ter grootte van een tennisbaan. Het minibos is een prettige plek voor dieren en mensen en zorgt bovendien voor verkoeling, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval. Ook is het een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren. Tegelijk bieden ze een groene natuurplek voor buurtbewoners en kinderen.

In Den Helder komen in totaal vier Tiny Forests. Alleen van de eerste is de locatie al bekend (centrum grenzend aan Fresiastraat/Linicollege). De andere drie komen in Julianadorp, De Schooten en Nieuw Den Helder. Samen met de betrokken partijen en IVN komt er per Tiny Forest een beheerplan voor de komende tien jaar.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button