JeugdSport

Ochtendje Voetbal Skills in de Slenk

Den Helder – Team Sportservice Den Helder organiseerde donderdag in sporthal De Slenk een Voetbal Skills activiteit. Het is een gratis activiteit en heeft als doel de kinderen meer in beweging te brengen. Het is voornamelijk bedoeld voor kinderen uit Den Helder, uit de leeftijdscategorie negen tot en met twaalf jaar oud.

Bij deze activiteit leren ze de kinderen diverse voetbalskills, zoals kaatsen in de lucht en op de grond. Ze leren ook koppen en dribbelen langs pionnen. Eerst begon het met een warming up, ze hadden vier onderdelen in de warming up, de eerste bestond uit een rondje om het vierkant rennen. Bij de tweede moesten ze naar verschillende kleuren pionnen rennen. Bij de derde moesten ze om pionnen slalommen en bij de vierde moesten ze springoefeningen doen. Na de warming up konden de kinderen aan het werk met de bal. De kinderen leerde verschillende technieken om beter te worden. Tussen het voetballen door was er een kleine pauze en tegen het einde van de activiteit werd er een partijtje gespeeld.

Dit is niet de enige activiteit die deze week georganiseerd werd, eerder deze week was er in sporthal De Slenk een activiteit die in het teken stond van de videogame Fortnight. Dit zijn de twee activiteiten die voor deze week georganiseerd werden door Team Sportservice Den Helder.

Toon meer

Dirk Kalverboer

Dirk Kalverboer is stagiaire bij Regio Noordkop. Hij woont op Texel en maakt elke dag met groot enthousiasme de oversteek naar het vaste land. Dirk richt zich tijdens zijn stage op redactiewerk, filmen en editen. Dirk is bereikbaar via dirk@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button