Sport

Quintus knikkert JuRo Unirek/VZV uit het bekertoernooi

’t Veld – JuRo Unirek/VZV heeft tegen Quintus een gevoelige nederlaag geïncasseerd, wat het einde betekent in de beker voor de ploeg uit ’t Veld. VZV heeft lange tijd een voorsprong gehad, maar heeft net als tegen Handbal Venlo in de slotfase met miniem verschil het hoofd moeten buigen.

De thuisploeg ging voortvarend van start, na tien minuten stond de ploeg van Rolf Schulte op een 5-2 voorsprong. Goalie Amber Zomerdijk verrichtte aantal reddingen. Het tij keerde, Silvana Koppe moest met een straf van twee minuten naar de bank en de toegekende strafworp betekende de 5-3.

Halverwege de eerste helft was de stand weer in evenwicht en Quintus pakte een time-out, maar VZV herstelde en kwam door een benutte strafworp op 6-5. Daarna kreeg VZV twee grote kansen. Lisa Vlug pegelde de bal tegen de paal en Jane Kramer zag een zeker lijkende treffer gekeerd worden door de sluiterpost van Quintus. In ondertal scoorde het team van Quintus de 6-6, waarna de VZV coach met een time-out dacht de ploeg weer op voorsprong te krijgen. Deze greep werkte en onder aanmoediging van de vele VZV supporters in de weer goed gevulde sporthal, scoorde Jane Kramer, Esma Staal en Florance Kos, de doelpunten. Dit zorgde ervoor dat VZV op een 9-6 voorsprong kwam. Na de 9-7 scoorde Djazzmin Trabelsi de 10-7, waardoor de ruststand 10-7 was, in het voordeel van de thuisploeg.

Na rust pegelde VZV een schot op de lat en verrichte goalie Zomerdijk een redding, waarna Quintus de 10-8 wist te scoren. Lotte Prak maakte 11-8 en even daarna met Lisa Vlug de 12-8. Daarna kreeg Lotte Prak een tijdstraf en scoorde Quintus de 12-9. Even daarna wist Esma Staal de 13-9 te benutten. Quintus bleef knokken voor een zo goed mogelijk resultaat en na tien minuten was de aansluitingstreffer een feit. De goed op schot zijnde Maud Kruijer pegelde de 14-12 achter keeper Ester de Vos van Quintus. VZV kwam zelfs op een 15-12 voorsprong, Esma Staal wist uit een penalty te scoren.

VZV had de wedstrijd nog steeds onder controle, ze kwamen op 16-13, via Lisa Vlug en Maud Kruijer was goed voor de 17-14. Het team van Quintus trainer Rene Zwinkels gaf zich nog steeds niet gewonnen en schakelde een tandje bij, wat al snel de 17-16 opleverde, maar even daarna was het Kruijer die voor de 18-16 zorgde.

Met nog tien minuten op de klok, was de stand weer gelijk, 18-18, en nam Quintus het heft steeds meer in handen en trachtte VZV met een time-out het vertrouwen nog wat op te vijzelen. VZV kwam daarna op een 19-18 voorsprong via Jane Kramer. VZV zakte daarna in, vijf minuten wist Quintus de 20-22 te maken, Lotte Prak was nog goed voor het doelpunt aan de kant van VZV. Djazzmin Trabelsi gaf de thuisploeg nog enige hoop, wat de stand op 22-24 bracht. Esma Staal zag haar strafworp gekeerd worden door de Vos. Kruijer wist nog wel haar vijfde treffer te maken, maar het was Quintus die met de overwinning er van door ging en dus verder gaat in de beker. VZV verliest met 22-24.

De volgende wedstrijd van JuRo Unirek/VZV is op woensdag 26 februari, uit tegen Borhave uit Borne.