Den Helder

Training Hygiënecode voor vrijwilligers

Advertentie:

Den Helder – Vrijwilligers kunnen deelnemen aan de training HACCP op dinsdagavond 10 maart. HACCP staat voor: Hazard Analysys and Critical Control Points en is risico-inventarisatie voor voedingsmiddelen. Deze training is bedoeld voor vrijwilligers welke in aanraking met voedsel komen, zoals kookvrijwilligers en vrijwilligers in buurthuizen. Deze training wordt gegeven door het ROC Kop van Noord-Holland. Aanmelden kan tot uiterlijk 2 maart 2020.

De HACCP is gebaseerd op Europese wetgeving. Deze wetgeving regelt dat alle levensmiddelenbedrijven volgens de HACCP-beginselen moeten werken. Deze HACCP-eisen zijn uitgewerkt in de hygiënecode, waar in deze training aandacht aan geschonken wordt.

Het is wettelijk verplicht voor iedereen die voedsel bereidt, behandelt, verwerkt en/of verkoopt om een training te volgen op het gebied van voedselveiligheid. De hygiënecode is ook wettelijk verplicht voor vrijwilligersorganisaties waar structureel eten wordt bereid en verstrekt, zoals in buurthuizen gebeurt.

Hygiënecode
De onderwerpen die worden behandeld in deze training: kennismaken met HACCP en de eisen van de verplichte hygiënecode, in kaart brengen van de risico’s en het opstellen van een HACCP-plan en toepassen van de branchegerichte hygiënecodes in een bedrijf. Na het succesvol afronden van de cursus en het examen ontvangt de deelnemer een certificaat.

De cursus vindt plaats op dinsdag 10 maart 2020 van 19.00 uur tot 21.30 uur. ROC Kop van Noord-Holland, Kievitstraat 31, 1781ZA Den Helder. De eigen bijdrage bedraagt € 7,50 per persoon. Aanmelden kan tot 2 maart 2020 bij Linda laagland Winder, tel 088 0075 200, e-mail l.laagland@meewering.nl.

Let op! Deze workshop is uitsluitend bedoeld voor vrijwilligers werkzaam in de gemeente Den Helder. Er is plaats voor 14 deelnemers. Indien er meer aanmeldingen binnen komen dan er plaats is, wordt een selectie gemaakt in het aantal vrijwilligers per organisatie en wordt eventueel een extra cursus ingepland.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button