JeugdTexel

Voorlees XL in Bibliotheek Texel

Den Burg – Kopgroep Bibliotheken Texel organiseerde op woensdag 19 februari, tussen 15.00 en 16.00 uur, in Bibliotheek Texel, aan de Drijverstraat 7, een Voorlees XL en een knutselactiviteit voor peuters en kleuters. Er werd voorgelezen uit het boek “En nu lekker slapen, Sam”, van Amy Hest.

Het doel van het voorlezen is om kinderen beter te maken in leesvaardigheid en taalvaardigheid. Zo hopen ze dat de ouders de kinderen gaan motiveren om meer te lezen.

De kinderen kunnen elke keer als ze naar de Voorlees XL van de Bibliotheek komen, een stikker krijgen. Ze krijgen een stikkerkaart en bij tien stikkers mogen ze een souvenir grabbelen in de grabbelbak.

Het knutselen bestond uit het namaken van de personage uit het boek Sam. Dat is een beer die in het bed ligt. Ze deden dat door middel van een kleurplaat in te kleuren en in een prijkbord te borduren. De kinderen konden dat zelf en met behulp van de ouders doen.

Toon meer

Dirk Kalverboer

Dirk Kalverboer is stagiaire bij Regio Noordkop. Hij woont op Texel en maakt elke dag met groot enthousiasme de oversteek naar het vaste land. Dirk richt zich tijdens zijn stage op redactiewerk, filmen en editen. Dirk is bereikbaar via dirk@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button