Uitgaan

De sprong wagen

Oosterland – “De sprong wagen”, onder deze titel start ZIN IN OOSTERLAND na lange tijd weer haar activiteiten. Door Corona was de kerk in Oosterland te lang een lege kerk. Op zaterdag 26 februari om 20:00 uur bijt het blazersensemble Septentriones het spits af met een mooi en sfeervol concert.

Acht enthousiaste musici met een gezamenlijke interesse in kamermuziek vormen sinds het najaar van 2002 het blazersensemble Septentriones. De basisbezetting is een klassiek octet bestaande uit twee hobo’s, twee klarinetten, twee fagotten en twee hoorns. Afhankelijk van het repertoire wordt deze bezetting uitgebreid met bijvoorbeeld contrabas, fluiten of extra koperblazers. Het repertoire bestaat uit klassieke, romantische en hedendaagse werken.

Het programma bestaat uit een uitvoering van twee delen uit het driedelige ‘Divertissement’ van Emile Bernard (1843 – 1902) en de Serenade nr. 10 in Bes ‘Gran Partita’ Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791).

In de kerk worden de voor dat moment geldende coronaregels gehanteerd. Bij de ingang zal de corona checkapp worden gehanteerd. De kerk is open vanaf 19:45 uur. Entree is € 15 inclusief koffie/thee en een pauzedrankje. Betaling hiervan geschiedt in de kerk, verzoek hierbij is om contant af te rekenen. Bestellen van kaarten kan vooraf via de website en voor aanvang van het concert bij de deur.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button