Politiek

Kiezers uitgenodigd op Kiezersfestival

Advertentie:

Noord-Holland – In aanloop naar de waterschapsverkiezingen organiseert Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier op 8 maart het Kiezersfestival 2023. Het Kiezersfestival 2023 vindt plaats op het hoofdkantoor van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Stationsplein 136, 1703 WC Heerhugowaard. Het festival begint om 19:00 uur met de ontvangst en de mogelijkheid één-op-één in gesprek te gaan met partijen.

In een festivalachtige ambiance ontmoeten kiezers de 16 partijen en gaan de partijen met elkaar in debat over de toekomst van ons water. Kiezers uit Noord-Holland boven het Noordzeekanaal inclusief Texel kunnen hierbij aanwezig zijn. Vervolgens gaan partijen in het bijzijn van zo’n 150 kiezers met elkaar in debat. Na afloop van het debat is er nog tijd om na te praten. Dit alles organiseren we in een festivalachtige sfeer met wat entertainment, een koffiekar en kleine hapjes en drankjes.

Het idee voor dit debat is gebaseerd op het Amerikaanse townhall debate, waarbij politici midden in een zaal met kiezers staan. Zij moeten de kiezers de politieke keuzes echt uitleggen.
Alle partijen die meedoen aan de verkiezingen voor HHNK kunnen meedoen aan het debat.

Dilemma’s

Gedrag of belasting aanpassen

Moeten we beter letten op wat we doorspoelen of moeten de waterschappen steeds meer belastinggeld investeren in zuiveringen?

Vooraf investeren of achteraf repareren?

Investeren in oplossingen om schade door droogte en wateroverlast te voorkomen of repareren we schade als het zover is?

Super schoon of schoon genoeg?

Moet ons water super schoon zijn voor mens, plant en dier of moeten we accepteren dat vervuiling er tegenwoordig bij hoort?

Overal bouwen of rekening houden?

Bepaalt het water waar onze huizen komen, of bepalen onze huizen waar het water mag komen?

Nog hogere dijken of moeten we zelf wijken?

Moeten we hogere dijken bouwen of meer ruimte vrijhouden voor water?

Alleen veiligheid of ook vermaak?

Moet een waterschap zich bezighouden met recreatieve mogelijkheden op en langs de dijk of is alleen veiligheid van belang?

Meer informatie over de verkiezingen: www.hhnk.nl/verkiezingen.

Toon meer

Odessa Langeveld

Odessa is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Anna Paulowna. Ze is bereikbaar via odessa@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button