Hollands KroonUitgaan

Lentetuin Breezand terug van weggeweest

Breezand – Indoor bolbloemenshow Lentetuin Breezand is terug van weggeweest. Van woensdag 1 tot en met zondag 5 maart kunnen duizenden bezoekers hun ogen uitkijken op de Lentetuin. Tienduizenden tulpen, narcissen, hyacinten, lelies en andere kleurrijke voorjaarsbloeiers worden op creatieve manieren gepresenteerd. “Daar zit muziek in” is het thema van deze hoogwaardige, inspirerende en dynamische show.

Lentetuin Breezand bestempelt het evenement als ‘het visitekaartje van de bloembollensector’, georganiseerd door tientallen vrijwilligers. Midden in het grootste aaneengesloten bloembollengebied ter wereld slaan bloembollenkwekers, vrijwilligers en sponsoren sinds 1981 de handen ineen. Na maandenlange voorbereidingen wordt het sportcomplex van ZAP Breezand over enkele dagen weer omgetoverd tot deze jaarlijkse bolbloemenshow.

Dit jaar staat het evenement in het teken van vernieuwing. Zo worden de bolbloemen niet meer geplant in potgrond, maar worden de bloemen in indrukwekkende arrangementen getoond. Hoofdarrangeur Martin Elling heeft wederom een creatief ontwerp gemaakt. “Denk aan het Beatles zebrapad van bloemen, metershoge bloemstukken en dynamische selfiespots”, aldus voorzitter Dennis Burger. “Foto’s van bezoekers op de show zullen de hele wereld over gaan, een prachtig uithangbord van de bloembollensector!” Het thema muziek komt niet alleen terug in de decorstukken en aankleding van de show. Te midden van alle bloemenpracht zullen artiesten als koren, jazzbands, singer-songwriters en dansgroepen live voor extra beleving zorgen. Verder vertellen enthousiaste studenten in een kas van Vonk over de details van hun vakgebied. “Bezoekers zullen verrast zijn door deze vernieuwde, eigentijdse opzet. Er zijn meer bloemen dan ooit te zien. Het voorjaar begint in Breezand!”, aldus Burger.

Compleet dagje uit
Naast de bolbloemenshow kent de Lentetuin traditiegetrouw ook een Agri Vakbeurs, een voorjaarsbeurs en restaurant. Een nieuwe toevoeging dit jaar is een braderie vol marktkramen die nog meer variatie in aanbod van (lokale) producten en diensten brengt. Kinderkaraoke, de grote knutseltafel en een ballenbak zorgen voor vertier in de kindertent. Daarnaast kunnen kinderen speuren naar ‘minimuzikanten’ die zich op de Lentetuin begeven. Leuk voor jong, maar stiekem ook voor oud(er). Bezoekers kunnen deze editie voor het eerst hun stem uitbrengen hun favoriete bolbloem. Inzenders strijden dit jaar namelijk niet alleen voor de begeerde Gouden Bolbloem, maar ook voor de Koopman & Co Publieksprijs.

De Lentetuin, dat behoort tot één van de vijf grote evenementen van gemeente Hollands Kroon, hoopt ook dit jaar weer rond de 20.000 bezoekers te verwelkomen. De officiële opening voor genodigden wordt op woensdagavond 1 maart verricht door Jeroen Duyster, de nieuwe directeur van de Keukenhof. De Keukenhof is sinds deze editie een nieuwe samenwerkingspartner voor de Lentetuin. Het bestuur van de Lentetuin is hier enorm trots op.

Praktische informatie
De Lentetuin Breezand vindt plaats in de voorjaarsvakantie. Het evenement is open voor publiek van woensdag 1 maart tot en met zondag 5 maart. Toegangskaarten bedragen €9,50 voor volwassenen en €3,50 voor kinderen. Tickets kunnen worden besteld op de volledig vernieuwde website van Lentetuin. Hier is ook meer informatie te vinden over openingstijden, het speelschema van het podium, vakbijeenkomsten, feestavonden in Bloemenlust en de pendeldienst tussen station Anna Paulowna en de Lentetuin Breezand. Daarnaast blijven geïnteresseerden via de sociale mediakanalen up-to-date voor de laatste nieuwtjes over dit unieke evenement.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. Viel eerlijk gezegd erg tegen. De opzet van een park was veel mooier

Back to top button
%d bloggers liken dit: