Den Helder

Lions zamelen vreemd- en oud geld in voor staaroperaties in derdewereldlanden

Den Helder – Na het succes van de Douwe Egberts koffiepuntenactie gaat de Lionsclub Den Helder vreemd en oud geld inzamelen voor de Stichting Fight for Sight.

De club doet mee aan de wereldwijde actie van Lions Clubs International om vreemd en oud (vakantie-)geld in te zamelen voor de Stichting Fight for Sight. De actie is al jaren een groot succes. Jaarlijks worden meer dan 1,2 miljoen munten en 25.000 bankbiljetten uit 160 landen ingezameld. Lionsleden selecteren deze en zorgen dat het wordt omgezet in euro’s. De opbrengst van deze actie gaat voor de volle 100 procent naar de Stichting Lions Fight for Sight.

Fight for Sight
Voor Nederlanders is een staaroperatie de gewoonste zaak van de wereld, die in de basisverzekering valt. Maar in ontwikkelingslanden leiden veel mensen een extra kommervol bestaan omdat staar hun gezichtsvermogen zodanig beperkt dat zij zo goed als blind zijn en daardoor hun zelfredzaamheid verliezen.

Al vele jaren ijvert de internationale Lionsorganisatie ervoor om dit probleem te lijf te gaan. Met overal ter wereld opgehaald geld worden artsen naar de armste gebieden gestuurd om operaties te verrichten. De meest kwetsbaren daar krijgen daarmee hun gezichtsvermogen terug na soms jarenlang blind te zijn geweest

Nog vreemd- en/of oud geld in de keukenla, of elders in huis liggen? Schroom dan niet en lever dit in bij de zuil bij Slagerij Wit en Wit in winkelcentrum Schooten Plaza.

Toon meer

Odessa Langeveld

Odessa is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Anna Paulowna. Ze is bereikbaar via odessa@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button