Zeemacht

Succesvolle Nederlandse Masters Kampioenschappen voor Zeemacht

Den Helder – Na een aantal jaren onderbreking vanwege corona vonden de afgelopen vier dagen weer de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen Korte Baan plaats in Heerenveen. Bijna 900 zwemmers uit geheel Nederland maar ook uit het buitenland kwamen aan de start bij deze wedstrijd. Er deden acht Masters zwemmers van MSV Zeemacht mee die allen terug kunnen kijken op succesvolle kampioenschappen.

Op individuele niveau was er succes voor Bianca Groot die Nederlands Kampioen werd op de 200, 400 en 800 meter vrije slag. Verder won zij zilver op de 1500 meter vrije slag, 100 meter rugslag, 200 meter vlinderslag en 400 meter wisselslag en brons op de 200 meter wisselslag en 200 meter rugslag.

Goud was er voor de 4×200 meter vrije slag dames estafetteteam bestaande uit Bianca Groot, Jet Kleine, Suzanne Mosch en debutante Kyra Wesemann. Dit estafette team won ook zilver op de 4×100 vrije slag en brons op de 4×50 vrije slag. Bij de heren was er zilver op de 4×200 meter vrije slag en brons op de 4×50 vrije slag voor het estafetteteam bestaande uit Jordi de Nijs en debutanten Derek Valkenier, Marco van der Wulp en Mees Minneboo.

Op de slotafstand, de 4×50 meter wisselslag, was er nog brons voor het mixed team bestaande uit Bianca Groot, Suzanne Mosch, Mees Minneboo en Marco van der Wulp. (Bron: Ed Diederich)

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button