Defensie

Nieuwe commandant voor Korps Mariniers

Kolonel der mariniers Michiel Posthumus droeg donderdagmiddag de functie van Commandant Van Ghentkazerne/Chef Staf Korps Mariniers over aan luitenant-kolonel der mariniers Ben Vlasman.

De overdracht voltrok zich in een sobere setting als gevolg van de maatregelen in verband met het COVID-19 virus. Daar waar normaal gesproken tijdens een Alle Hens het exercitieterrein vol staat met aangetreden eenheden en genodigden vormden nu, naast de directe medewerkers van de commandant, vooral de geparkeerde (militaire) voertuigen – als “stille getuigen” – het decor van de officiële functieoverdracht. Met het overhandigen van het, door het jongste bemanningslid aangeboden, kistje met de vlag van de VGKAZ was de overdracht een feit.

De scheidend commandant gaf in zijn toespraak aan bijzonder trots te zijn op “zijn” team waar hij in de afgelopen tien maanden deel van heeft mogen uitmaken. “Je kunt geen beter team wensen!”, aldus Michiel Posthumus.

Ook de nieuwe commandant sprak de aanwezigen en indirect de bemanning van de kazerne kort toe. “Ik wens iedereen voor de komende periode veel succes en kracht toe. Samen gaan we deze uitdagingen aan en ik heb er het volste vertrouwen in dat wij als kazernebemanning in staat zullen zijn om het hoogwaardige product van ondersteunen en faciliteren te blijven realiseren.”

Toon meer

Dirk Kalverboer

Dirk Kalverboer is stagiaire bij Regio Noordkop. Hij woont op Texel en maakt elke dag met groot enthousiasme de oversteek naar het vaste land. Dirk richt zich tijdens zijn stage op redactiewerk, filmen en editen. Dirk is bereikbaar via dirk@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button