Den Helder

Onthulling gedenkplaats uitgesteld

Den Helder – De Stichting Herdenkingsstenen laat weten dat ook de onthulling van de Gedenkplaats voor de voormalige, Joodse stadsgenoten, op 29 april in Den Helder, niet doorgaat. “Tot enorme spijt hebben we moeten besluiten alle plechtigheden rondom deze onthulling tot nader order uit te stellen. Dit uiteraard in verband met alle maatregelen rondom de corona-crisis”, zo laat de stichting weten.

Het aanleggen van de Gedenkplaats op het Koningsplein wordt vooralsnog voortgezet. “Als bestuur betreuren we dat we tot dit besluit moeten komen, maar we realiseren ons dat de omstandigheden hier thans om vragen. Graag hadden we gezien dat de plechtigheden rond de onthulling van de Gedenkplaats, in het licht van 75 jaar bevrijding en vóór de Nationale Dodenherdenking van 4 mei, gerealiseerd zou zijn. De onthulling zal nu later dit jaar plaatsvinden, naar een geschikte datum zal worden gezocht.”

De werkgroep heeft zich voorgenomen de plechtigheden op een later, nog nader vast te stellen tijdstip, alsnog doorgang te laten gaan. Vragen over dit besluit? Neem dan contact op met de secretaris van de Werkgroep: aukelienjellema@gmail.com of via 06-12416056.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20), ik was studente aan het Mediacollege in Amsterdam en liep enige tijd stage bij Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button