Den HelderZakelijk

Ook Den Helder stelt belastingen voor ondernemers uit

Den Helder – Het college heeft besloten tot uitstel van betalingen van gemeentelijke belastingen voor ondernemers, tot 1 juli 2020. Daarnaast worden specifieke ondernemingsheffingen tot 1 juli 2020 niet opgelegd. Denk aan precario en aanslagen toeristenbelasting 2019.

De datum 1 juli 2020 is gekozen omdat dit aansluit bij de datum van het kabinetsbeleid. Na 1 juli 2020 blijft nog steeds de mogelijkheid van het aanbieden van betalingsregelingen bestaan. Dat wordt dan opnieuw beoordeeld. De invorderingsrente, die normaal gesproken ingaat na het verstrijken van de betalingstermijn, wordt tijdelijk verlaagd van 4% naar 0,01%. Dit geldt voor alle belastingschulden van ondernemers.

Betalingsregeling
Ondernemers die door alle maatregelen in betalingsproblemen dreigen te komen, kunnen contact opnemen met de afdeling Invordering van Cocensus. Zij zijn tussen 9.00 en 13.00 uur bereikbaar via telefoonnummer 023-5563400, keuze 1.

Luister via onderstaande player naar een gesprek met wethouder Kees Visser over de genomen maatregelen:

Toon meer

Dirk Kalverboer

Dirk Kalverboer is stagiaire bij Regio Noordkop. Hij woont op Texel en maakt elke dag met groot enthousiasme de oversteek naar het vaste land. Dirk richt zich tijdens zijn stage op redactiewerk, filmen en editen. Dirk is bereikbaar via dirk@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button