Sport

Suns ook in derde BNXT wedstrijd onderuit

Adverentie

Den Helder – De Den Helder Suns ontvingen zaterdagavond in eigen huis de eerste Belgische tegenstander in de BNXT-competitie. Na twee uitwedstrijden kreeg het toegestroomde publiek kreeg een fijne thuiswedstrijd voorgeschoteld, die ondanks de winst van Hubo Limburg United (70-85) perspectief biedt voor Suns in de komende wedstrijden in de BNXT League Elite Silver.

Hubo Limburg United mocht dan de Belgische beker gewonnen hebben, de basketballers van de Den Helder Suns waren daar niet van onder de indruk. De ploeg uit de kop van Noord-Holland sloot het eerste kwart met een voorsprong af: 25-22. Aan het einde van het tweede kwart kwam Limburg United op een 35-40 voorsprong en die voordelige marge werd niet meer uit handen gegeven.

Het grootste verschil werd gemaakt in het derde kwart, met een verschil van negen punten in het scoreverloop namen de Belgische tegenstanders definitief afstand na 30 speelminuten. (53-67). Hoewel Den Helder nog een paar keer terug wist te komen, werd het uiteindelijk 70-85 voor Limburg United. Sam Huurman werd topscorer bij de Suns met 18 punten, gevolgd door Nino Gorissen met 16 (en 4 assists). Yarick Brussen pakte 12 rebounds. Topias Palmi ging Limburg United voor met 29 punten. Jonas Delalieux was goed voor 21 punten.

De volgende thuiswedstrijd is zondag 3 april tegen Luik om 18.00 uur. Maar eerst spelen de SUNS nog een uitwedstrijd in Brussel, woensdag 30 maart om 20.30 uur. Deze wedstrijd zal weer te volgen zijn via BNXT.TV.

Toon meer

Wop van Eis

Wop is de vaste basketbalverslaggever van Regio Noordkop. Namens de omroep volgt hij de Den Helder Suns.

Wellicht ook interessant

Back to top button