Den Helder

Buitenbad Het Heersdiep gaat weer open

Den Helder – Het 25-meter lange buitenzwembad van Het Heersdiep gaat 1 april weer open. Vanwege de toegenomen energiekosten en onduidelijkheid over de energie tegemoetkomingsregelingen van de overheid koos Stichting Aquacentrum Den Helder er in 2022 voor om het buitenbad tijdens de koude maanden te sluiten. Nu de buitentemperaturen weer stijgen, is de Stichting van mening dat het buitenbassin met ingang van 1 april weer geopend kan gaan worden.

Momenteel vinden er diverse onderhoudswerkzaamheden plaats in- en rond het buitenbad, waarna er begonnen gaat worden met het opnieuw vullen van het bad met water. Vervolgens gaan de waterbehandeling en de verwarming van het water weer van start, zodat de bezoekers uiteindelijk met een watertemperatuur van rond de 28 graden kunnen komen zwemmen in de open buitenlucht.

Als het weer het toelaat zal het buitenbad tijdens het vrijzwemmen ook opengesteld gaan worden, zodat iedereen weer van de familieglijbaan kan gaan glijden en lol maken in het water. Vanaf 2 april kunnen weer als vanouds baantjes worden getrokken in het buitenbad. Ook het banenzwemmen in het trainings- en het wedstrijdbassin blijft mogelijk. Het aantal zwemmers gaat weer van vier naar drie personen per baan. Het Heersdiep roept bezoekers op te reserveren. Dit kan via de website van Aquacentrum Den Helder.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. 28 graden?? Mijn zussen en ik doken het buitenbad (“Velserend”) in met 16 graden en raad eens we hebben het allemaal overleefd. De oudste is 82.

Back to top button
%d bloggers liken dit: