Den Helder

Hulp bij toeslagen, belastingaangifte en DigiD bij School 7 en MEE & de Wering

Advertentie:

Den Helder – Mensen die moeite hebben met het aanvragen van toeslagen, doen van belastingaangifte of het gebruik van DigiD kunnen gratis hulp en advies krijgen. Inwoners kunnen daarvoor terecht bij de informatiewinkels van Stichting MEE & de Wering. Die zijn te vinden in de vier wijksteunpunten. En tot eind april ook in bibliotheek School 7.

Per 1 januari 2023 zijn alle toeslagen verhoogd. Zo is bijvoorbeeld bij de zorgtoeslag de inkomensgrens verhoogd. Is iemand alleenstaand met een inkomen van maximaal €38.520,- per jaar of wordt samengewoond waarbij het gezamenlijke inkomen maximaal €48.224,- is? Dan is er recht op zorgtoeslag. Of woont iemand in een huurwoning met een huur tot €808,06? Dan is er misschien recht op huurtoeslag. Toeslagen kunnen alleen worden aangevraagd via Mijn toeslagen op de website van de belastingdienst. Mensen die twijfelen of ze recht hebben op een toeslag kunnen hier zelf een proefberekening maken. Of dat met hulp van de informatiewinkel uitzoeken.

De wijksteunpunten zijn op onderstaande locaties en tijden geopend. In alle vier wijksteunpunten is er een sociaal wijkteam en een informatiewinkel. De medewerkers bieden hier een luisterend oor, denken mee, kunnen adviseren en helpen verder. In de wijksteunpunten werken organisaties met elkaar samen en is kennis van de wijk aanwezig. Zo worden inwoners snel en goed geholpen.

Nieuw Den Helder: MFC ’t Wijkhuis, Texelstroomlaan 5 (dinsdag 09:00 – 11:30 uur).

De Schooten: MFC de Boerderij, Gravin Magdalena van Waardenburglaan 22 (donderdag 09:00 tot 11:30 uur).

Stad binnen de Linie: Bernhardplein 76-C (donderdag 09:00 tot 11:30 uur).

Julianadorp: MFC ’t Dorpshuis, Middelzand 3504 (dinsdag 09:00 tot 11:30 uur).

Bibliotheek School 7 nu met extra belastingspreekuren
MEE & de Wering en KopGroep Bibliotheken organiseren tot eind april de jaarlijkse belastingspreekuren in bibliotheek School 7. Mensen worden hier gratis geholpen met aangifte doen of het online aanvragen van toeslagen. Bezoekers hoeven geen lid te zijn van de bibliotheek. Het is wel noodzakelijk om een afspraak te maken. Dat kan bij de balie van de bibliotheek of telefonisch. De spreekuren zijn op dinsdag van 14:00 tot 16:30 uur, op woensdag van 10:00 tot 12:30 uur en op vrijdag van 10:00 tot 12:30 uur. Bellen voor een afspraak kan naar 0223 – 623 434.

Peter de Vrij, wethouder wijkgericht werken: “Ik raad onze inwoners echt aan gebruik te maken van de aangeboden hulp. Het is immers zonde om geld te laten liggen. Zeker in een tijd waarin alles duurder wordt. Twijfel niet!”

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button