Den Helder

Openingstijden afvalbrengstation Den Helder verruimd

Advertentie:

Den Helder – De openingstijden van het afvalbrengstation voor het inleveren van snoeiafval, puin en grond zijn verruimd. Dit kan nu ook op maandag tot en met vrijdag van 18:00 tot 21:00 uur en op zondag van 12:00 tot 17:00 uur.

Op deze tijdstippen is geen personeel van HVC aanwezig. Het onbemande afvalbrengstation heeft bovendien een andere ingang: aan de achterkant van het terrein, op de kruising van de Handelskade en Het Arsenaal. Het onbemande afvalbrengstation heeft camerabewaking en kentekenregistratie. Dit voor de veiligheid van bezoekers en om in geval van misbruik (bijvoorbeeld het storten van bedrijfsafval) daders op te kunnen sporen.

In de avonduren en op zondag kan men alleen terecht voor het wegbrengen van snoeiafval, puin en grond. Voor het inleveren van ander grof afval verandert er niets. Dat kan op het ‘gewone’ afvalbrengstation (ingang Schootenweg 1) van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 17:15 uur en op zaterdag van 09:00 tot 13:00 uur.

Drukte spreiden
Al jaren nemen de bezoekersaantallen op afvalbrengstations toe. Dat is goed nieuws, want het inleveren van grof afval draagt bij aan een beter milieu. Door grof afval in te leveren bij het afvalbrengstation kan het hergebruikt worden en gaan kostbare grondstoffen niet verloren. Oude spullen krijgen een tweede leven. Zo worden van een kapotte tuinstoel of wasmand weer zeepflacons, bierkratten en bermpaaltjes gemaakt.

Keerzijde van deze drukte is dat de wachtrijen langer worden. Om hier een oplossing voor te vinden is HVC in 2020 gestart met een onbemand afvalbrengstation in Hoorn. Daar wordt veel gebruik van gemaakt en de ervaringen zijn positief. Daarom krijgen nu Den Helder en ook Schagen een onbemand afvalbrengstation.

Toon meer

Nadia Krijns

Nadia is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Julianadorp. Ze is bereikbaar via nadia@regionoordkop.nl.

1 reactie

  1. Iets wat vaak niet genoemd wordt is de beleefdheid en hulpvaardigheid van de medewerkers bij de HVC/Den Helder. Ze staan altijd klaar met een vriendelijk woord en nooit te beroerd om een handje toe te steken. Ik vind dat deze mensen wel eens een pluim kunnen gebruiken en bij deze geef ik hen die dan ook. Allemaal stuk voor stuk toppers bij de HVC/Den Helder.

Wellicht ook interessant

Back to top button