Hollands Kroon

Ruim 27.000 bomen en struiken uitgedeeld tijdens uitdeeldagen Meer Bomen Nu

Advertentie:

Hollands Kroon – De uitdeeldagen van Meer Bomen Nu zitten erop. Afgelopen maanden haalden vrijwilligers verschillende zaailingen uit het bos. Verspreid over drie dagen werden deze jonge boompjes gratis uitgedeeld aan inwoners uit gemeente Hollands Kroon. Dat bleek een enorm groot succes.

Het gaat om een divers assortiment aan bomen en struiken zoals populieren, wilgen en fruitbomen. Stefan Louwerse, beleidsadviseur biodiversiteit in gemeente Hollands Kroon: “Vanaf 22 oktober hebben we zaailingen geoogst die geen toekomst hebben op de plek waar ze nu staan. Bijvoorbeeld doordat er te veel andere grote bomen staan die al het licht en vocht opnemen.”

Door deze zaailingen een nieuw leven te gunnen bij bijvoorbeeld campings, voedselbosjes, windsingels en in tuinen, worden de inwoners van de gemeente gestimuleerd om groene tuinen aan te leggen. Dat is dan weer goed voor de soortenrijkdom en om beter bestand te zijn tegen droogte en hevige regenbuien. “We wilden 25.000 bomen en struiken oogsten en uitdelen”, vervolgt Louwerse. “Dit zijn er uiteindelijk 27.000 geworden. We kijken dus terug op een succesvol project in samenwerking met Meer Bomen Nu.”

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button