TexelUitgaan

Schelpen tellen bij Ecomare tijdens landelijke Schelpenteldag

Advertentie:

Texel – Tijdens de landelijke Schelpenteldag op zaterdag 25 maart worden op dertien stranden in Nederland schelpen geteld. Ook vanuit Ecomare vertrekken deze dag vier excursies naar het strand om mee te werken aan het vergroten van de kennis over schelpen. Bovendien zijn er de hele dag experts in de hal van Ecomare aanwezig om schelpen op naam te brengen. Iedereen is van harte welkom bij de zogenaamde ‘schelpdesk’ met gevonden schelpen van over de hele wereld.

De schelpentel-excursies op het strand starten om 10:00, 12:00, 13:30 en 15:00 uur bij Ecomare en duren ongeveer anderhalf uur. Met elkaar wordt gekeken welke schelpen er op het strand liggen. Ook worden de aantallen per soort geteld. Een (gratis) schelpendeterminatiekaart helpt hierbij en natuurlijk herkent de aanwezige gids ze ook allemaal. Deelname is gratis, vooraf aanmelden is fijn en garandeert een plek. Aanmelden kan bij Ingrid Uitgeest via ingriduitgeest@ecomare.nl of telefonisch via 0222-317741.

In de hal van Ecomare, voor de kassa, staat deze dag een ‘schelpdesk’. Hier zijn experts van Ecomare en de strandwerkgemeenschap te vinden die graag alle vragen over schelpen beantwoorden. Iedereen kan met schelpen bij hen terecht voor determinatie en informatie. Neem gerust ook andere aanspoelsels mee.

Schelpenteldag
Het doel van de Schelpenteldag is om meer te weten te komen over de schelpen in de zee. Naast Nederland doen ook België en Frankrijk mee. Alle resultaten worden gebundeld en geanalyseerd. Dat is belangrijk voor de wetenschap en voor de deelnemers vooral leuk en interessant. Meer informatie over de schelpenteldag is te vinden op schelpenteldag.nl.

Toon meer

Nadia Krijns

Nadia is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Julianadorp. Ze is bereikbaar via nadia@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button