Den HelderSport

Zeemacht speelt gelijk tegen koploper Texel ’94

Den Helder – Zeemacht heeft zondag in de vierde klasse A met 1-1 gelijkgespeeld tegen koploper Texel ’94. De Nieuwediepers stonden lange tijd op voorsprong, maar zagen in de slotfase toch nog twee punten door de vingers glippen.

Zeemacht miste een dozijn aan spelers. Daarom besloten de gastheren verdedigende stellingen in te nemen, het veld klein te houden en compact spelen. Daarbij was de hoop gevestigd op een counter.Jamy Meijers werd opgeofferd om het gevaar Yorgo Helleman te elimineren en dat deed hij succesvol. De bezoekers speelden in een te laag tempo om het Zeemacht moeilijk te maken. Het tactisch plan en de uitvoering daarvan werkte dus prima. Zodoende zochten beide ploegen met een 0-0 stand de kleedkamer op.

Ook de tweede helft bracht weinig tot geen gevaar. Zeemacht deelde zelfs enkele speldenprikken uit aan de koploper. Een goede verre uittrap van de foutloze jarige Willem de Vreugd bracht goalgetter Ingmar Waard in stelling en zowaar kwam de thuisploeg zelfs op 1-0 voorsprong. Daarop besloot Texel ’94 meerdere wissels door te voeren, maar zonder succes. Het lukte Texel ’94 niet door de gesloten gelederen van de rood-witten te breken. Zeemacht kwam zelfs dichtbij de 2-0. Na een combinatie van Ingmar en broer Ivar Waard kreeg Mischa Hadad Sanz een niet te missen kans, maar hij schoot over. Texel ’94 voerde de druk op en dat resulteerde twee minuten voor tijd in de gelijkmaker. Zeemacht had gestreden als leeuwen en als een hecht team. Dat deed na afloop de gezichten toch glimlachen. Volgende week nemen de Nieuwediepers het opnieuw op tegen een Texelse tegenstander. Ditmaal uit tegen De Koog.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button